Щатската полиция на Делауеър задържа петима души, заподозрени във въоръжен грабеж на колата на конгресменката на Кънектикът Мери Гей Сканлън край парк във Филаделфия.

Арестуваните са били локализирани в превозното средство на Сканлън и разследването е в ход, казаха от полицията, добавяйки, че по-късно ще бъдат представени повече подробности.

Конгресменката от Демократическата партия, която представлява интересите на 5-ия конгресен окръг на Пенсилвания, остана невредима при грабежа на спортния й автомобил. Тя била причакана до колата от двама въоръжени мъже, за които се смята, че са на възраст от 20 до 30 години. Те поискали ключовете от нейното превозно средство. Единият мъж избягал с колата, а другият се качил в джип и го последвал.

Полицейското управление на Филаделфия работи с Федералното бюро за разследване, което пое ръководството на разследването, тъй като жертвата е член на Конгреса, съобщи полицията.

В кратко изявление, публикувано в туитър, 62-годишната конгресменка, която е част от Камарата на представителите от 2019 г., благодари на полицейското управление за "бързата реакция".

Нейният говорител Лорън Кокс обяви, че преди грабежа Сканлън е провела среща на открито със служители на "ФДР Парк" в Южна Филаделфия, за да обсъдят плановете за бъдещи ремонти на района.

"Облекчен съм, че конгресменката Сканлън не е била физически наранена и мислите ми са с нея през този труден момент", каза комисарят на полицията във Филаделфия Даниел Аутлоу в изявление.

Полицията отказа да разкрие дали крадците са знаели, че Сканлън е политическа фигура.

Конгресменка служи в комисията по съдебната власт и е заместник-председател на комисията по администрацията на Камарата на представителите.