Полицай е пострадал при масово сбиване в Дупница, съобщиха от полицията в Кюстендил. Инцидентът е станал през нощта на 25 срещу 26 декември, а сигналът за него бил подаден чрез тел. 112 в полицията в Дупница.

Масовото сбиване станало на ул. "Отец Полихроний" в един от ромските квартали в града. "Пристигналият на местопроизшествието полицейски автопатрул установил яростна тълпа от около 40 души, които не се подчинили на устните разпореждания са служителите за преустановяване на побоя", каза говорителят на полицията Катя Табачка. Възпроизведени били предупредителни изстрели. По време на инцидента е пострадал полицай.

Той бил ударен с твърд предмет по главата и е бил настанен в местна болница с комоцио. Задържани са двама мъже - на 21 и 48 години, съпричастни към инцидента.

По случая е било образувано досъдебно производство, уведомен е и дежурен прокурор, каза Табачка.

Дисциплинарна проверка пък е образувана в полицията в Кюстендил срещу служител на МВР, произвел изстрели със законно притежаваното си оръжие при инцидент на битова основа в с. Соволяно, община Кюстендил, между местни жители и техен познат. Инцидентът станал вчера следобед.

Служителят на МВР стрелял със стоп-патрони по входна врата на имот на другите участници в скандала.

Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип е задържал стрелеца, а по случая е образувано следствено дело.

БТА