Издирваният за жестокото убийство на жена в Тервел е бил заловен.

Това съобщи рано тази сутрин окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. 

51-годишния Фаредин Мемиш Ахмед, бивш съпруг на жертвата, е задържан снощи около 23.30 ч. в жилище, на което е предстояло да бъде извършен ремонт от неговия работодател, посочи Бухчев. Заловеният се е занимавал със строителство, имал е ключ от апартамента и се е укрил там.

Фаредин Мемиш Ахмед. Снимка МВР

Ахмед все още не е разпитан, защото по думите на обвинителя, не е бил адекватен. Употребил е голямо количество алкохол. Не е оказал и съпротива по време на задържането.

Бухчев потвърди, че най-вероятно 45-годишната жертва е била убита с камъни - по особено жесток начин.  Тялото ѝ беше намерено вчера рано сутринта на улица в Тервел. По него има множество травматични увреждания.

Вероятният извършител е имал забрана да доближава жертвата. По думите на окръжния прокурор от изгледаните записи от видеокамерите в града става ясно, че двамата са се движили заедно. Заключението му бе, че има достатъчно доказателства, че именно бившият съпруг на жертвата е убиецът.

Основната версия за тежкото престъпление е ревност.

Предстои Ахмед да бъде задържан за 72 часа, като след това прокуратурата ще поиска мярка задържане под стража.

За подобен тип престъпления, открояващи се с особена жестокост, законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, посочи Бухчев.