Новак Джокович официално се оттегли от отборния турнир ATP cup в Сидни - надпреварата започва на 1 януари 2022 г. и включва 16 тима. Той ще бъде заменен от Душан Лайович в състава на Сърбия.

Остава загадка дали световният номер 1 ще защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия от 17 януари. Той фигурира в списъка, но не е ясно дали се е ваксинирал, а страната заяви, че само имунизирани състезатели ще играят в първия за годината турнир от Големия шлем.

Джокович не е коментирал напоследък, той категорично отказва да обсъжда публично ваксинационния си статус. Отделно от това е отявлен противник на ваксините срещу COVID-19. 

"Аустрелиън оупън" вече понесе няколко удара. По-рано през годината стана ясно, че в Мелбърн отново няма да бъде Роджър Федерер, а преди дни лекуващият от месеци травма в китката Доминик Тийм също се оттегли.

Рафаел Надал обяви, че е заразен с коронавируса и се е изолирал в дома си, така в тенис средите се надяват той да е готов за турнира.

Австрия няма да участва в ATP cup, тъй като и Денис Новак не е на линия. Тимът бе заменен от Франция, а не от България, каквито надежди имаше. Въпреки това Григор Димитров вече е на Зеления континент. Той е заявил участие първо в надпревара от ATP 250. 

Квотата не бе използвана от България, тъй като не стигна времето за изваждане на визи, организация на пътунатето и т.н., обясни Георги Стоименов, мениджърът на Гришо, пред "Тенискафе".