Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов назначи днес 37-годишния Тодор Василев за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

До този момент поста като временно изпълняващ длъжността заемаше инж. Ивайло Денчев. Инж. Денчев остава в УС на пътната агенция заедно с инж. Веселин Пейков. 

По закон министърът на регионалното развитие и благоустройството определя ръководството на АПИ. С назначението на Василев местата в тричленния управителен съвет на пътната агенция вече са попълнени.

Никой в избирателния му район не го познава

Тодор Василев е магистър по бизнес администрация и бакалавър по финанси от Нов български университет. Избран е за народен представител в 45-то Народно събрание от ИТН от 13 многомандатен избирателен район в Пазарджик. Преди това е заемал длъжността финансов мениджър в строителна компания. Бил е заместник-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор „Връзки с инвеститорите“ в „София Тех Парк“ АД. Има богат опит и в банковото дело. Владее английски и испански език, сочи пресцентърът на МРРБ.

Когато през април т.г. бе избран за депутат от Пазарджик, местните медии в града писаха, че никой не го познава, нито е виждал негова снимка, нито е чувал дали има връзки с региона и с какво се занимава. 

Проблемите в АПИ са големи, да видим какво ще се промени

Съмнителни строежи, липсващи милиони и протести под прозорците на властта - това са част от наследените проблеми в АПИ, които днес стоят на главата на новия регионален министър Гроздан Караджов и новия шеф на агенцията. 

Караджов вече обяви приоритетите си за пътната агенция: четиригодишна програма за цялостно 100% обновяване на пътищата, качество на платното, качество на отводняването, разплащане към фирмите, които поддържат и почистват пътната мрежа в страната, контрол над строителството.