СИМОНА РУСЕВА

Барак Обама “отстреля” любимия рокер на Путин и негов верен приятел Александър Сергеевич Залдостанов (51 г.)
Преди днес президентът на САЩ да се отправи на 17-дневна коледна ваканция на Хаваите, той оповести новия черен списък, включващ приближени на Путин, за което Клуб Z съобщи.

Челно място заема Залдостанов, предводителят на руския рокерски клуб “Нощни вълци” и от години ревностен поддръжник на Путин. Александър Залдостанов е роден на 19 януари 1963 г . в украинския Кировград в семейство на руснаци. Той завършва Московската медицинска академия и специализира лицево-челюстна хирургия. Затова е известен с прозвището си Хирурга. С Путин се запознават случайно през 2009 г. в Крим. Симпатиите са взаимни, слага се начало на едно близко приятелство. Често пъти президент и рокер яхват мощни мотори. В надпреварата Залдостанов е по-добрият, но признава борбения дух на приятеля си Путин, твърдят осведомени.

Путин и Хирурга често карат мощни мотоциклети.

Хирурга и рокерската му банда “Нощни вълци” са известни с агресивността си. Те публично оповестяват, че са решени да наложат ред в Източна Украйна. Рокерите влизат в ролята на полицаи в градове, като Симферопол и Луганск. Преди анексирането на Крим те поемат грижата да разпределят храни между руските войници.

Щатското финансово министерство обвинява Залдостанов и неговите рокери, че са участвали и във въоръжени бойни групи в битки срещу украинските военни сили. Те са били вдъхновители и участници във  взривяването на редица обекти в Източна Украйна, сред които газов разпределителен възел.

Сега на Хирурга и съмишлениците му се забранява да влизат в САЩ, както и да внасят и изнасят стоки. Самият Залдостанов няма право да извършва финансови операции с американски граждани и фирми. Ясно е като бял ден – Обама увеличава натиска срещу Владимир Путин, като “посяга” на негови най-верни приятели. “Отново призовавам Русия да се откаже от окупацията и анексирането на Крим, както и да прекрати подкрепатата си за сепаратистите”, изрече Обама.

После ведро произнесе “Мале Каликимака”, преди да се отправи на почивка на Хаваите. На тамошния език това означава “Весела Коледа”.