СИМОНА РУСЕВА

В Австралия е задържана майка по подозрение в убийството на 8 деца – седем свои и племенница, съобщи днес полицейски говоритиел, цитиран от световните агенции.

Наръганите зверски с нож трупове бяха открити вчера в къща в град Кейрнс, за което Клуб Z съобщи. Край тях беше и тежко ранена жена с множество прободни и порезни рани. След спешна операция състоянието й беше стабилизирано. Днес тя е била задържана в болницата, където лечението й продължава, но вече е под засилена полицейска охрана и с издадена заповед за арест.

По-рано се предполагаше, че всичките заклани 8 деца са нейни. Сега става ясно, че едното момиченце е племенница на убийцата. Оповестено беше също, че жената е на видима възраст 34 години. Всъщност тя е на 37 г. , става известно днес. Издирваше се и пастрокът на жертвите като предполагаем убиец.

Десетки хора оставяха цветя на оградата на къщата на ужасите.

“Жената е в съзнание, контактна е и отговаря на въпроси”, заяви полицейският говорител.

Той уточни, че сред жертвите са четири момиченца на възраст 2, 11, 12 и 14 години, както и четири момчета – на 5, 6, 8 и 9 години. Освен майката, на местопрестъплението е имало още една ранена жена, но засега не се разкриват подробности около самоличността й. Всички трупове в момента се намират в съдебна медицина за извършване на аутопсия и установяване на точната причина за смъртта им.

“Става въпрос за огромно нещастие, за голяма семейна трагедия”, лаконичен е полицаят.

Съседи свидетелстват за драматични сцени в нощта срещу петък, преди да се разиграе кървавата драма.
В къщата, където впоследствие бяха открити труповете, се чули крясъци на жена: “Не допускай да ни ги отнемат! Бог да те благослови! Дай ми прошка за онова, което ще сторя”, разказва съседка пред тв “News Limited”.
Това навежда на мисълта, че зад кървавата трагедия вероятно стои секта. Дали е така, предстои следствието да се поризнесе.