Метаморфозите на Николай Бареков, на които Клуб Z неведнъж е отделял особено внимание, нямат край. Сериалът днес продължи с поредната зрелищна серия.

От днес оттеглям безусловната си подкрепа за парламентарната група на БДЦ. Нашите избиратели не са гласували за хора, влезли в Народното събрание благодарение на мен и на "България без цензура" да върнат МВР в ръцете на Цветанов и да откраднат парите от ръцете на хората. Това обяви пред Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Той поясни, че оттегля подкрепата си за парламентарната група, но не и към депутатите от ББЦ. Бареков утобни, че именно тези депутати – Светлин Танчев, Стефан Кенов, Мартин Иванов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров снощи са гласували против конфискацията на парите на хората от пенсионните фондове.

Имаше хора от ЛИДЕР, от ЗНС, както и независимият Росен Петров, благодарение на които МВР беше върнато в ръцете на Цветанов. Не казвам, че трябваше да гласуваме и против, защото изборът между модела „Кой“ и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен. Моята позиция бе, че трябва да гласуваме въздържали се по този текст, уточни евродепутатът.

После той продължи с тълкуванията на прелюбопитната конфигурация в парламента, която одобри национализацията на пенсионните вноски.

За пенсиите – тези гласове от ЛИДЕР, които бяха дадени за кражбата на пенсиите, са дадени под натиск, за да не бъде срамно само ГЕРБ и ДПС да приемат този закон. ГЕРБ и ДПС направиха коалиция вчера в парламента и само тези три гласа от БДЦ бяха като брошка върху ревера на Борисов, каза Бареков.

Той посочи, че ще стои зад своите депутати, докато те са истинска опозиция и ще подкрепя всяко тяхно решение, което го доказва.

Моите депутати не са стока, не ги предлагам. Аз в лично качество оставам опозиция на това правителство, изчерпано е. Не знам и дали в този парламент може да се роди нещо различно, допълни той.
 

Барековият катарзис обаче не свърши с оттеглената подкрепа към дейността на парламентарната група, защото Новия политик подаде ръка за сътрудничество и общи действия към лидера на ДСБ Радан Кънев.

Трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок. Той трябва да заложи в своята политика тежки реформи и спирането на политическата олигархия и корупция. Три партии в България са носители на това – ГЕРБ, БСП и ДПС. ние трябва да помислим да направим нещо, което да не е част от това статукво, а срещу него. Провалът на РБ беше, че те подлъгаха своите избиратели, че ще правят промени, но редом с новите лица като Радан Кънев са и стари муцуни. И в един момент реформаторите станаха част от това статукво, анализира Бареков.

После евродепутатът продължи да се слага редом до лидера на ДСБ:

С 20 човека – Бареков с 6 депутати, Каракачанов със 7, Радан Кънев с 5, какви сме ние? В този парламент сега управляват ГЕРБ, ДПС и ние сме просто смешни и една прашинка в морето на големите интереси. Нищо не можем да направим“, коментира Бареков.

Според него Реформаторският блок вчера са послужили за "параван на ГЕРБ и ДПС, зад който двете формации си подхвърлят сапуна".

Бареков прогнозира, че кризата с КТБ отново ще се повтори и този път това ще стане по отношение на пенсионните фондове. Заради това, според него КФН трябва да излезе и да каже ясно на хората каква е реалната ситуация с пенсионните фондове и дали там няма някакъв проблем.

Той предположи, че е възможен сценарий на управляващите, според който ще се приеме един либерален закон, че хората могат да държат парите си или в НОИ, или в пенсионен фонд.

Но тъй като медиите са под контрола на управляващите, в един момент ще започнат да излизат информации, че нещо с този или онзи фонд не е наред, което от своя страна ще накара хората да се наредят на опашки и да ги сложат в НОИ. От там средствата им ще бъдат вкарани в едни фирми, които се оказаха големите губещи от спирането на проекта „Южен поток“ и ще потънат, разви тезата си лидерът на Цензурата.