"Демократична България" няма да подкрепи идеята на лидера на ИТН Слави Трифонов да се обвържат преговорите за Северна Македония с нашето членство в Шенген и визовия режим за САЩ. Това обясни в ефира на Нова ТВ съпредседателят на коалицията Атанас Атанасов.

"Падането на визите със САЩ няма отношение към ЕС. Сигурно има отношение към натиска върху България, но не бива по този начин да се поставят нещата", заяви той.

И започна да теоритизира мотивите на Трифонов за поста му, който отнесе тежка доза подигравки вчера - бил някаква "особена ирония". Но заяви, че е съгласен с друга теза на лидера на ИТН - че Договорът за добросъседство между България и Северна Македония не се спазва.

"Трудна коалиция създадохме, но основната й цел е да бъде отстранен Борисов от власт. Наясно сме, че тази коалиция ще скърца от време на време по определени теми", добави той.

Правителството все още не се е напаснало, хората не се познават помежду си, отбеляза Атанасов, като коментира и изказването на военния министър (и бивш служебен премиер) по повод разполагането на още войски на НАТО на наша територия.

"Румен Радев не управлява. Хората от президентството ще се приберат постепенно. А тези, които остават, ще се съобразят", добави Атанасов.