"Атентаторът", който стреля три пъти във въздуха в близост до централния офис на "България без цензура" (ББЦ) на столичния булевард "Черни връх", се оказа най-обикновен младеж, който тествал новото си газово оръжие.

В неделя следобяд 27-годишният В.Р. бил задържан, съобщиха от полицията. Пред униформените той разказал, че купил пистолета преди няколко дни и искал да го изпробва. В действителност били подадени документи за регистрацията му. Предал оръжието в полицията с протокол. "Килърът" на Бареков, за какъвто бе набеден 27-годишният мъж, бил задържан след разпознаване от охранител в една от сградите. 

Както бе ясно още в ранните часове в неделя, на мястото на извършения оглед били намерени и иззети три броя 9-милиметрови гилзи. Намирали се на пътното платно на ул. "Йоан Екзарх". Извършената експертна справка показала, че те са от газово оръжие.

Невинният тест на непознатия мъж се оказа чудесен повод за лидера на ББЦ Бареков да "докаже" отдавна повтаряната от него мантра, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е поръчал ликвидирането му.  От формацията на "новия политик" разпратиха в неделя няколко прессъобщения със становища по повода. След това Бареков даде и специална пресконференция, театрално облечен с бронежилетка.

Борисов пък отвърна, в началото на шега, а после и официално - също с прессъобщение, че партията му започва написването на проектозакон, който предвижда задължителен психотест и тест за наркотици за кандидатите за власт.