Една от партиите мандатоносителки на "Продължаваме промяната" е със субсидия по-голяма от тази на ГЕРБ. Парадоксалното в случая е, че въпросната формация няма и един депутат.

В коалицията ПП, която спечели най-много гласове на последните избори, има три партии - "Волт" е със субсидия от 35 411 лв., "Средна европейска класа" - също 35 411 лв. и "Политическо движение Социалдемократи" - 637 390 лв. 

Това сочи справка за предоставената субсидия на политическите партии за периода след изборите - от 14 ноември до 31 декември. Тя е изготвена от Министерството на правосъдието

Интересното е, че парите, които получава "Политическо движение Социалдемократи", са малко повече от тези за доскоро управлявалата партия ГЕРБ - 606 233 лв.

Елена Нонева, лидер на "Социалдемократи", коментира по Нова нюз, че няма нищо нетипично в разпределението на субсидията. Тя била направена на базата на политическия опит на всяка от партиите и на оглавяваната от нея сила той бил най-дълъг.

Това е било съгласувано между политическите сили в коалицията, твърди тя. Средствата щели да бъдат изразходвани за развитието на партията, както повелява закона.

Елена Нонева призна, че партията няма депутати в настоящото Народно събрание, но от дълго време била в политиката и обществения живот на страната.

"Не е пречка за развиваме нашата политическа дейност", твърди тя.

Според нея разпределението на субсидията е справедливо.

"Ние имаме споразумение, то е представено в Министерството на правосъдието и на неговата база правим разпределението на субсидията", каза партийната лидерка.

Нонева обясни, че според споразумението двете други партии вземат по 5 по процента от субсидията, останалите 90 са за нейната партия. Тя уточни, че средставата отиват само за нейната формация, нямало договорка те да отидат за ПП.

Движението е създадено през 2000 г., от бившия депутат от БСП Николай Камов, било е преди и част от парламентарната коалиция около соцпартията.

Лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски заяви, че партийната субсидия никога не им е било цел, защото работят за цели и каузи.

По думите му със субсидията си ще подпомагат осъществяване идеите на "Продължаваме промяната" чрез организационна дейност.

Лидерът на "Волт" Настимир Ананиев отказал да говори по въпроса със субсидиите.