Общинският съветник в София Борис Бонев обяви във фейсбук, че е получил „достоверна информация” за непосредствена заплаха за живота му.

„Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена заплаха за живота ми. Информацията е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на Спаси София”, написа той в събота в профила си в социалната мрежа.

И добавя: „Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България. Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите".

Кой и за какво би заплашвал Бонев не става ясно.

"Интересно е какво означава "достоверна информация за заплаха" . И дали Бонев е приел да бъде пазен от МВР. Такава охрана, например, имаше репортерът Васил Иванов, след взрива в апартамента му. Предлага се от органите на реда на личности, заплашени по оперативна информация. Интересно дали сигналът за заплахата е анонимен. Може да се ползва, за да изплаши Бонев, да го сложи под контрол или за да му създаде профил на жертва.
Понякога целите са различни. Пожелавам на Борис Бонев да е здрав и успешен, без никой да го нарани по пътя към целта", коментира журналистката Миролюба Бенатова под публикацията на столичния съветник.