Поне четирима от 13-те депутати на "Възраждане" - партията, която има най-силна антиваксърска риторика в страната, са ваксинирани и имат зелени сертификати. Това става ясно от разследване на бТВ, което бе излъчено днес - само няколко дни преди обявения от партията протест срещу зеления сертификат. 

Изключителен се оказа случаят на секретаря на "Възраждане" - Николай Дренчев, който в продължение на няколко минути убеждаваше в кулоарите на парламента Мария Цънцарова, че никога не би си поставил "експериментална течност", но всъщност оказа ваксиниран. С "Янсен" на 19 август миналата година. 

Когато бе контриран с тази информация обаче, той заяви:

"Личният ми здравен статус не е нещо, което бих обсъждал по телевизията". 

Разговорът пък бе прекъснат от пиарката на "Възраждане", която  се намеси спешно. Малко по-късно, след като стана ясно, че е хванат в лъжа, той обяви, че съжалява, че се е ваксинирал и че няма да го направи никога повече. 

Друг куриозен случай пък е друг депутат - Стоян Таслаков. Той бил против зеления сертификат и ваксините, но  бил принуден от своите роднини и за да защити 94-годишния си дядо. Всичко това, въпреки твърденията на групата, че така не сме можели да защитим възрастните си близки. 

Освен тях двамата "Възраждане" има още двама ваксинирани депутати - Даниел Петров и Иво Русчев.