Семейните скандали между Николай Бареков и парламентарната група на БДЦ продължават. След като вчера новият политик и все още лидер на коалиция ББЦ обяви, че се отказва от своята парламентарна група и че е готов да се откаже даже и от шестимата депутати на партията си ББЦ, ако от БДЦ продължат да бъдат по думите му смокинов лист на ГЕРБ и ДПС, другата страна нанесе ответен удар.  

В съобщение, подписано "от партиите,  съставляващи коалицията и ръководството на парламентарната група  на „Български Демократичен Център” макар и не в прав текст става ясно, че Бареков вече не е техният човек, нещо като реципрочно сваляне на доверие. Оттам съобщават, че за говорител на групата от партии в коалицията е избран Любен Дилов-син. Този избор станал, защото "през последните два месеца председателят на партия "България без цензура" г-н Бареков зачести с изявления от името и вместо парламентарната група на БДЦ".

"Ние не оспорваме правото на г-н Бареков  на лично мнение, просто той не говори от наше име", се казва още в съобщението. "От господин Бареков очакваме да се съобразява с правилата, които сам е подписал и да продължи да бъде достоен представител в Европейския парламент, съобразно резултатите от изборите, за успеха на които всички заедно положихме големи усилия", се заявява в съобщението.

Занапред решенията, които се вземали от Коалиционен съвет, "колективно и равнопоставено", щели да се огласяват от говорителя и през ръководството на ПГ.

Друго решение е свикването на общ делегатски форум на партиите в коалиция БДЦ през февруари 2015 г. ПГ на БДЦ е единна и се ръководи в дейността си от собствения си правилник, става ясно още. Прави се и важното уточнение, че БДЦ е опозиция на управляващата в момента коалиция.

Съобщението, завършва с пожеланието да произнасяме по-често "ние" вместо "аз".

Любен Дилов не е депутат. Съпредседатели на ПГ на БДЦ са сестрата на Христо Ковачки - Красимира и Светлин Танев.