Кирил Десподов от "Лудогорец" е футболист №1 на България за 2021 г. в 61-ата анкета на спортните журналисти в България. Тази година гласуваха 112 души от 41 медии. Точките на национала са 203.

Втори е Мартин Камбуров ("Берое", 156 т.), а трети - Георги Йомов (ЦСКА-София, 72 т.). Десподов беше номер 1 и през 2018 г. За втора поредна година церемонията премина виртуално. Повечето футболисти и треньори се включиха от хотели, тъй като са на лагери с отборите си.

Камбуров, който през миналата година стана голмайстор №1 в историята на родния футболен елит, подобрявайки рекорда на Петър Жеков, получи специална награда от името на "Дакс медия", която държи правата на анкетата. Той бе избран и за нападател №1, но въпреки това видимо остана разочарован, че не беше поставен първи, а това бе последният му шанс. 

Той не е решил дали и къде ще продължи кариерата си, но дори да не се откаже сега, почти сигурно ще го направи през юни. Зад Камбуров сред нападателите са Жорди Кайседо (ЦСКА-София) и Десподов.

Юрген Матей от ЦСКА-София взе цели три отличия - за най-добър чужденец в българското първенство, за защитник №1 и за най-красив гол. Той подели приза при чужденците с Жорди Кайседо. Съотборникът им Греъм Кери е №2, а Каули Оливейра ("Лудогорец") - №3.

Подгласници на Матей при защитниците са Антон Недялков ("Лудогорец") и Андреа Христов ("Славия"). 

Треньор №1 е Илиан Илиев ("Черно море", 165 т.). Той остави зад себе си Стойчо Младенов (ЦСКА-София, 156 т.) и Станимир Стоилов ("Левски", 91 т.).

Първи сред халфовете е Ивайло Чочев (ЦСКА 1948). Тодор Неделев ("Ботев") и Десподов са негови подгласници. Любопитно е, че острието на "Лудогорец" е получил гласове и тук, което буди леко недоумение, имайки предвид, че той е всичко друго, но не и халф. 

А вратарят на "Славия" Светослав Вуцов изпревари конкуренцията на своя пост и за Най-прогресиращ млад играч. При вратарите - Даниел Наумов (ЦСКА 1948) и Кристиан Кахлина ("Лудогорец"). А при футболистите до 21 г. - Марин Петков ("Левски") и Мартин Минчев ("Спарта" Прага).

Симона Петкова от швейцарския "Йънг Бойс" спечели големия приз при дамите - за първи път в своята кариера. Топ три оформят Евдокия Попадинова ("Наполи") и Лиляна Костова (НСА).

Наградата "Лъвско сърце" в памет на Трифон Иванов бе присъдена на лекаря на "Лудогорец" Валентин Великов, който бе част от екипа, оказал помощ на Кристиан Ериксен по време на Евро 2020. Датският ас колабира заради получен сърдечен арест по време на мача с Финландия и за няколко минути беше в безсъзнание.