Новозеландската министър-председателка Джасинда Андърн даде личен пример и отложи собствената си сватба, след като въведе нови мерки в страната за предотвратяване на разпространението на Омикрон. На пресконференция тя обяви, че се въвежда ограничения в събирането на хора и задължително носене на маски на закрито, след като семейство, пристигнало от Австралия, бе диагностицирано с коронавирус. 

"Спирам организацията и на собствената си сватба. Това е животът. Не съм по-различна от хилядите новозеландци", добави Джасинда Андърн. Тя панираше да се омъжи за своя партньор и водещ на тв предаване за риболов Кларк Гейфорд.

Андърн и Гейфорд имат дъщеричка от 2018 г., която стана първото бебе, присъствало в залата на Общото събрание на ООН, докато тя произнасяше приветствената си реч по повод 73-ата сесия на международната организация.

Заради строгите мерки и масовата ваксинация Нова Зеландия досега се справяше успешно с коронавируса.

В същото време членове на българското правителство се събраха без задължителна дистанция и задължителни маски в столичен мол на премиерата на филм, като досега СРЗИ не е реагирала.