"С тези кораби в Черно море туризма да го забравим".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод напрежението между Русия и Запада заради Украйна.

Борисов изтъкна, че Черно море "не е толкова голямо, колкото изглежда от плажа на Слънчев бряг".

"В региона освен България друг няма туризъм на Черно море. Кой ходи на почивка, когато над него летят F 35 и бойни фрегати вместо платноходки се разхождат", попита Борисов.

И изтъкна, че ЕК вече предлага финансова помощ на Украйна.

"Днес се провежда съвет на външните министри, посветен на казуса Русия-Украйна. Ние сме представени там от зам.-министър, а не от миинстъра.

Какво по-важно, когато НАТО е в бойна готовност. Кой по-добре от външния министър може да изрази нашата загриженост", коментира Борисов.

И допълни:

"Ние към този момент не знаем, може да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва. Аз съм върл противник на войната. И да не отиде външният мистър там, каква по-важна работа има не знам".

ГЕРБ са внесли 59 депутатски подписа, при необходими 48, за извънредно заседание на парламента.

"При поставено НАТО в пълна бойна готовност на нашата граница трябва да дадем ясен мандат на правителството, да бъдем по-единни от всякога, за да защитаваме нашата сигурност, нашите интереси. Трябва много проактивна позиция и политика на управляващите", каза Борисов.

И допълни:

"Ние сме член на НАТО и бойната готовност на НАТО означава бойна готовност и за нас. Правим се че няма проблем, че не го забелязваме. Тотална международна изолация, безспорен факт".