"Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка...

Л.П. не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които К.К. му предоставяла."

Това е част от тъжния прокурорски преразказ на историята от с. Бегово, която разтърси Пловдивско през есента на 2020 г. Сега Любомир Петров, който застреля майката на двете си деца - Красимира Куковска (21 г.), отива на съд, съобщават от пресцентъра на Апелбативна прокуратура.

Историята е трагична "класика". Двамата заживели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото научил за нейното добро финансово положение - наследени много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане.

"По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, К.К. се съобразявала и удовлетворявала материалните желания", на мъжа до нея, пишат рамследващите. Родила му и две цета.

Любомир се оказал с множество скъпи "играчки", настоявал да демонстрира и изпъква с висок стандарт.

"Когато пострадалата установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Л.П. обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. Няколко дни преди инцидента К.К. поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им", допълват от прокуратурата.

Той дори си изнесъл багажа от Бегово. На 11 септември 2020 г. обаче успял да влезе у младата майка и като взел въздушната пушка, която тя му купила, стрелял към гърдите на Красдимира.

Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Тогава мъжът се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал за самоубийъство на тел. 112. После версията му бързо лила "пробита" от разсрледващите.

Любомир сега ще отговаря по един от най-тежките членове от НК - чл. 116, който предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Ето и оригинала на днешното прокурорско съобщение:

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Л.П., на 21 г. Той е предаден на съд за това, че на 11.09.2020 г., в с. Бегово, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 21-годишната К.К., като убийството е извършено в условията на домашно насилие и с користна цел. Престъплението е квалифицирано по чл. 116 ал.1 т.6а и т. 7 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Л.П. и пострадалата К.К. живеели на съпружески начала от 2018 г. Той се запознал и сближил с жената, защото разбрал за нейното добро финансово положение. Покойните й родители й били оставили в наследство много земеделски земи, които тя обработвала и получавала заплащане. По време на съвместното им съжителство, за да няма скандали, К.К. се съобразявала и удовлетворявала материалните желания на Л.П. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, колекция от скъпи часовници, както и с въздушна пушка. През 2018 г. се родило първото им дете, а през 2020 г. – второто. Л.П. не полагал достатъчно грижи за семейството. Предпочитал да се среща с приятели, да демонстрира по-висок стандарт от тях и да харчи пари, които К.К. му предоставяла.

Когато пострадалата установила, че финансовите средства са намалели значително, му поставила условие да ограничи разходите. Между двамата скандалите се задълбочили. Л.П. обиждал жената, заплашвал я и ставал агресивен. Няколко дни преди инцидента К.К. поискала да се разделят, което допълнително влошило отношенията им. По нейно настояване той си събрал багажа и се изнесъл от дома й в с. Бегово. Обвиняемият не искал да приеме, че губи привилегиите, които му предоставял съвместния живот. Той преценил, че ако в удобен момент инсценира самоубийството на К.К., цялото имущество на жената, чрез децата, ще остане за него.

На 11 септември 2020 г. Л.П. на два пъти ходил до дома на К.К. в с. Бегово и настоявал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той успял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където жената спяла. Тя се събудила и изправила, изненадана от появата му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Л.П. се възползвал от ситуацията, като взел оръжието и стрелял към гърдите на К.К.. Проектилът попаднал в сърцето й и жената починала. Л.П. се обадил на родителите си, на приятели и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той представил случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Спрямо Л.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 20 септември 2020 г.

За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.