Щабовете на най-големите боксьори в тежка категория водят тежки разговори за организиране на мач, обединяващ всички титли между Олександър Усик и Тайсън Фюри. За да се случи това обаче двама претенденти трябва да отстъпят - Антъни Джошуа (има право на реванш срещу украинеца), и Дилиън Уайт (гласен за съперник на Циганския крал).

Според редица медии на Острова, начело с Би Би Си, Джошуа разглежда възможността да изчака, но само с условието, че след това първи ще срещне абсолютния световен първенец. Повече подробности, дори евентуален сключен контракт, се очакват в сряда.

Обществената медия на Обединеното кралство съобщава, че промоутърите на Фюри - Боб Аръм и Франк Уорън, опитват да убедят Уайт, който е претендент за трона на WBC, като същевременно разговарят с Ей Джей.

Поначало има устна уговорка за мач Фюри - Уайт на 26 март в Кардиф (или най-късно за април). Този факт дава възможност на Дилиън Уайт да е в позиция да иска компенсация. Той е представляван от Хърн, който полагаше усилия да финализира преговорите за битка в Тайсън Фюри.

Натискът от страна на Аръм и Уорън за обединителен мач обаче променя нещата. Според "Дейли мейл" зад тях стоят интереси, свързани с много пари, от Близкия изток. Две страни са готови веднага да приемат такова събитие, като същевременно изсипят десетки и дори стотици милиони - Саудитска Арабия и Катар.

"Телеграф" пък информира, че Джошуа (Хърн е и негов промоутър) бил готов да приема оферта от 15 милиона паунда, за да "пасува". Детронираният от Усик бивш шампион отрече това да е станало факт. Но от думите му личи, че разговори се водят.

"Гледам някакви интервюта и мои цитати за неща, които уж съм казал. И си мисля: аз не съм давал тези интервюта. Откъде тези хора имат информация? Чувам хората да казват, че Ей Джей е приел да вземе 15 милиона, за да отстъпи. Не съм подписвал никакъв договор. Не съм виждал никакъв договор. Така че, спрете да слушате глупости, а чакайте информация само от мен. Аз съм човекът, който контролира съдбата си, аз съм човекът, който контролира бизнеса си. Умен съм и вземам обмислени решения стъпка по стъпка. Не слушайте глупости от други места. Аз съм единственият ви източник на информация", заяви Джошуа в инстаграм.

През миналата седмица Франк Уорън призна, че преговори се водят и увери, че крайното решение е близо. Според него целият световен бокс искал да види мач между Усик и Фюри.

Украинският здравеняк държи поясите на IBF, WBA и WBO, след като би Джошуа миналия септември. 

Шампион на WBC е Фюри - той пък нокаутира Дионте Уайлдър в третия им мач.