"Не ме пускат преди да съм си довършил работата, включително това тази сравнително млада политическа организация да изработи своите нови лидери".

Това заяви лидерът в оставка на "Да,България" Христо Иванов преди началото на националната конференция. Той е единствен кандидат за нов лидер. Иванов обяви, че една от целите му за новия мандат е на следващите избори за председател да има наистина голям избор от хора.

"Днес е момент, в който ние трябва да презаредим нашите органи и да видим накъде продължаваме след един доста труден период, особено последните две години за организацията и за политическата система.

Ние сме част от едно управление, което е достатъчно сложно, но реализира една стратегическа цел, която винаги сме имали в "Демократчина България" - да има управление, което да е независимо от ГЕРБ и ДПС, за да може да започне нормализацията на българския политически живот", каза Иванов.

Той отново заяви, че ключовият въпрос за него е намирането на мнозинство за конституционни промени. Именно за това било анонсирано създаването на паритетна комисия, в която да влязат всички политически сили, които да обсъдят промените в конституцията.

"Тази задача изисква широк консенсус и ние ще търсим такъв. Без това нормализация на българския политически живот няма да може да се случи", заяви Иванов.