Младата звезда на "Манчестър Юнайтед" Мейсън Гринууд бе арестуван и прекара уикенда в полицията по подозрение, че е бил и изнасилил 18-годишно момиче.

Тийнейджърката публикува в социална мрежа снимки и видеа, на които се виждат кръв, синини и т. н. По-късно те бяха изтрити.

"Манчестър Юнайтед" обяви, че вади 20-годишния нападател от състава си, докато случаят се изясни. Клубът подчерта в официално изявление, че проверява фактите и обстоятелствата, същевременно осъжда всички форми на насилие.

Полицаи са разпитали тийнейджърката в дома ѝ в Чешир (край Манчестър) в събота привечер, а малко след това Гринууд е бил задържан. Разследващите органи потвърдиха за случая, но без да споменават имена.

Правозащитни женски организации от цял свят обявиха, че следят събитията и приветстват разследването.

Мейсън Гринууд е сред най-големите таланти на английския футбол. Той нашумя преди близо 3 години и оттогава подобри рекорди или бе близо до такива с екипа на "червените дяволи".

Не за първи път обаче се забърква в проблеми. През 2020 г. той и Фил Фоудън ("Манчестър Сити") нарушиха мерките срещу COVID-19 в Исландия, докато бяха част от националния отбор на Англия. Те си поръчаха компаньонки в хотел в Рейкявик и понесоха глоби. Това костваше мястото на Гринууд на Евро 2020. Той бе изваден от тима поне до тази година.

Ако се окаже, че е виновен, кариерата му е поставена под сериозна въпросителна.