Английският "Брентфорд" потвърди, че датският национал Кристиан Ериксен вече е част от отбора с договор за шест месеца. Халфът получи сърдечен арест в края на първото полувреме на мача срещу Финландия на Евро 2020 през юни м.г.

За няколко минути сърцето му бе спряло, но бе върнат към живота още на терена. Дни по-късно му бе имплантиран кардиовертер дефибрилатор, който играе ролята на пейсмейкър. Това е причината предишният му клуб "Интер" (Милано) да го освободи - италианското законодателство не позволява на спортисти да се състезават професионално с такова устройство. Почти навсякъде другаде в Европа няма такава забрана.

Напоследък Ериксен тренираше в родината си и в "Аякс", където преминаха част от младежките му години. Стана ясно, че е получил доста оферти.

В "Брентфорд", който този сезон играе във Висшата лига, Ериксен се събира с треньора Томас Франк. Специалистът познава полузащитника още от юношеските му години, когато е бил селекционер на тима на Дания до 17 г.

Кристиан, който на Острова обличаше няколко сезона екипа на "Тотнъм", заяви наскоро, че иска да продължи кариерата си, нещо повече - мечтае да играе на Мондиал 2022 в Катар.

В официално изявление Франк приветства своя сънародник в "Брентфорд". Той изтъква, че в последните седмици и месеци Ериксен е тренирал самостоятелно, но се надява, че бързо ще се впише в новия си отбор. Двете страни бързо се разбраха, но клубът подложи играча на изследвания и потърси мнения на специалисти дали има риск за него отново да играе футбол на най-високо ниво.

Днес е последният ден на зимния трансферен период. В случая на Кристиан Ериксен това не е от значение, тъй като той бе свободен агент след раздялата с "Интер".