Група от около 20-30 мигранти е задържана на пътя от Средец към Бургас, съобщи Нова тв. Хората са били открити в товарен автомобил, който е спукал гума на кръстовището на улиците "Захари Стоянов" и "Георги Панов". Районът е отцепен. На място има служители на "Гранична полиция" и МВР.

След като аварира, товарният автомобил спира. Шофьорът го изоставя и бяга.

Според Нова в МПС-то са били мъже, на възраст между 20 и 40 години, самоопределящи се като афганистанци. От снимките се вижда, че става въпрос за неголямо камионче - от тези, с които най-често зареждат хранителни стоки.

Единият от мигрантите е изваден от камиона в безпомощно състояние, полузадушен и незабавно е откаран в бургаската болница. Други двама са колабирали заради дългия престой в каросерията без достатъчно кислород. Направени са им полеви тестове за COVID-19.

По непотвърдена информация афганистанците са преминали граничната ограда през уикенда, където са били чакани от трафиканти.

По случая е образувано досъдебно производство, а шофьорът на товарния автомобил се издирва. Очаква се по-късно през деня от "Гранична полиция" да дадат повече информация за акцията.