Българинът Павел Ангелов даде 14-о време в група "А" на днешните две тренировки в спускането с шейни на Зимните олимпийски игри в Пекин. На улея в Янцин той записа време от 1:00.620 мин в третата тренировъчна сесия и 1:00.411 мин в четвъртата, предаде БТА.

В първите две спускания вчера Ангелов, за когото това е втора Олимпиада в кариерата, се нареди 13-и. С това, макар и неофициално, бе открито участието ни на Игрите.

С най-добро време в третата тренировка е световният шампион Нико Глейршер (Австрия) с 58.028 секунди, а в четвъртата първи е трикратният олимпийски шампион Феликс Лох (Германия) с 58.061 секунди.

"Вчерашната тренировка премина с малки неточности в горната част на трасето - втори и трети вираж. Но се надявам да поправя тези проблеми до старта на Олимпийските игри", каза Павел Ангелов за фейсбук страницата на олимпийската делегация.

В петък на участниците в индивидуалното състезание с шейни при мъжете им предстоят още две официални тренировъчни сесии. Самото състезание е с две спускания в събота и още две в неделя.