АЕЦ "Козлодуй" е платила 8600 лева на "Седем-осми" АД на лидера на партия "Има такъв народ" Станислав Трифонов, за да им организира концерт на Краси Радков и Гъмзата по случай празненствата за Деня на енергетика на 19 юни 2021 г.

Тогава вече е била в ход предизборната кампания за вторите поред парламентарни избори за годината, на които ИТН става първа политическа сила с 23,78%. 

Данните за договора на "Седем-осми" АД излизат в справка, предоставена от премиера Кирил Петков по депутатско питане на Николина Ангелкова (ГЕРБ), която е поискала информация за всички договори по обществени поръчки, сключени по време на служебните правителства на президента Румен Радев.

За същия празник е ангажирана и Деси Добрева (която отдавна напусна "Шоуто на Слави") - срещу 4200 лева. 

От партията на Трифонов заявиха, че ангажиментът на Краси Радков не е бил част от предизборната кампания и никакви подобни послания не са били отправяни. Бил е нает в качеството му на актьор, платени са всички данъци около участието. От формацията напомниха също така, че Деси Добрева отдавна не е част от екипа на шоуто.

Иначе освен доставката на различни консумативи и материали за осигуряване на дейността си, АЕЦ е сключила миналата година договори с учители по пиано (14 400 лв.), балет (11 000 лв.), театрално изкуство (12 500 лв.), солфеж (10 550 лв.) и шахмат (3000 лв.), които да водят уроци в Деня на енергетика. 

Отделно са платени 26 750 лева за изготвяне на материали за тренинг по лидерство за служителите на АЕЦ.