"Аз съм пазител на акциите, а мажоратирни собственици станаха абсолютно всички фенове на този клуб. Аз не съм вечен, "Левски" е вечен. Задачата ми е след време да намеря друг пазител и преносител на акциите."

Това обяви собственикът на "сините" Наско Сираков на бифинг-представяне на кампанията "Левски е вечен". Нейната цел е феновете да подпомогнат отбора в тежката финансова ситуация - с по 150 хиляди лева месец. Това ще осигури стабилност, покриване на спешни задължения и поне някакво спокойствие.

Паралелно с това - реализиране на проекта фенско сдружение, което да придобие акциите и така да управлява "Левски".

Присъстваха още изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков, старши треньорът Станимир Стоилов и трима представители на организираните привърженици.

„С привържениците на "Левски" проведохме десетки разговори и търсихме най-доброто за бъдещето на клуба. Заедно стигнахме до извода, че сега най-важно е възраждането на нашия любим клуб.

Искаме "Левски" да е това, което познават привържениците му. Разделени нямаме шанс за възраждане, каза Сираков. -

Не бива да изпускаме този шанс. Искаме да направим заедно с привържениците първата голяма стъпка към това възраждане. Може да минаваме през тежки времена, но винаги ще сме с привържениците. "Левски" е вечен и това е името на кампанията."

"Тук не става въпрос за пари. Колкото повече от нашите привърженици повярват в сдружението, това е по-добре за клуба, добави Сираков. -

Ако с Мъри не успеем да ги убедим в проекта, това е най-големият ми провал. На никой от привържениците не трябва да му минава през главата, че шепа хора иска да обсебва акциите.

Затова искаме при създаването на това сдружение да има представителност. Аз ще съм първият член на това сдружение. Там ще влязат жена ми, децата и внуците ми.“

Легендата каза, че кампанията за подновяването на членските карти не върви достатъчно добре. Той отправи призив запалянковците да подновят своите, като същевременно да бъдат привлечени нови - и за абонаментни карти.

Станимир Стоилов се изказа в същия дух:

„Всички знаем, че основният актив на "Левски" винаги са били привържениците. През годините тези хора са помагали, помагат и вярвам, че ще продължат да помагат. Трябва да направим така, че ние привържениците да продължаваме да издигаме "Левски" на висота.

Искрено вярвам, че привърженици, ръководители, футболисти и треньори можем да вдигнем клуба, където трябва да бъде.“

Изпълнителният директор Ивайло Ивков увери феновете, които ще подкрепят клуба, че средствата им няма да потъват в "бездънна яма".

"Днес даваме старт на кампания, която се надявам да е най-силната. Която да даде началото на възраждане на един нов и велик "Левски". Кампанията е с име, избрано от привържениците на клуба. Самото име дава послание. Заставам с чисто лице и самочувствието пред вас и ви апелирам да участвате.

Напълнете стадиона физически на всеки мач. Ще разчитаме и на онлайн билетите. Това само по себе си е достатъчно да изкупим стадиона - 17 000 места. И то още на мача с "Пирин", на който входът ще бъде свободен", рече той.

Той покани "всички левскари" на поклонение пред паметника на Апостола в 12:00 ч на 19 февруари.

Имаме президент, който със стратегическото си мислене изигра пръв съществена роля за спасението на "Левски"... Имах щастието да бъда четири дни в Турция с нашия нов отбор, след като е минала голяма част от подготовката. За първи път казвам, че съм изключително обнадежден от начина по-който изглежда отборът. Непримирим и млад отбор, който се опитва да играе модерен футбол. Рано е да обещаваме резултати, но мисля, че сме на правилния път. Хората няма да участват и да хвърлят от оскъдните си средства в една бездънна яма. Ще хвърлят като гориво в един работещ двигател", каза адвокатът по професия.

Той завърши с това, че "кампанията не е просто пари, има много други аспекти, не са само финансови".

Крайната цел е да бъде пълен стадионът на всеки мач. Отчети ще се правят веднъж седмично. Ивков е притеснен за лиценза, но не и уплашен, той изрази мнение, че "Левски" ще се сдобие с право да играе в професионалния футбол и за следнащия сезон.