42-годишната английска актриса Танди Нютън беше определена за най-сексапилна веганка на 2014 г. от британския клон на организацията "Хора за етично отношение към животните" (РЕТА), съобщи Контактмюзик.

Леко цветнокожата красавица от филмите "Сблъсъци" и "Мисията невъзможна" беше удостоена с наградата като признание за усилията ѝ да популяризира храненето с растителни продукти и състраданието ѝ към животните. "Не желая страданието под каквато и да било форма на нито едно живо същество... Животните са тъпкани с хормони на растежа, които след това се дават като храна на нашите деца. И това се отразява на водата, на околната среда", сподели Танди.

Напомняме, че веганството е една крайно твърда версия на вегетарианството, отричаща яденето на каквито и да е животински продукти - включително доброволно и безболезнено даденото от животните мляко и неговите производни.

Тя да не яде месо, разбираме,...

Британският боксьор Дейвид Хей, който стана веган в началото на 2014 г., след като гледал документален филм за земеделието, също беше отличен, макар и не за сексапил. Двамата ще получат по кутия с вегански шоколади (без грам мляко) и сертификат в рамка.

... но той?