Приеха лидера на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски в болница с двустранна бронхопневмония в резултат на заразяване с коронавирус, съобщи РБК.  

Между 50-75 процента от белите дробове на политика са засегнати, твърди медията, цитирайки запознат със случая източник.

"Да, пораженията върху белите дробове са тежки", отбелязал той.

От ЛДПР уверяват, че "Жириновски се чувства добре и продължава да работи", предаде ТАСС.

По време на участие в радиопредаването "Комсомолска правда" миналия декември политикът сподели, че се е ваксинирал осем пъти срещу коронавируса.

"Ваксинирах се с 8 дози и не се разболях, а ако си бях сложил четири, тогава можеше и да се заразя", обяви той.

Жириновски добави още, че е необходимо да се прави повторна ваксинация срещу COVID-19 веднага щом нивата на антитела в организма започнели сериозно да намаляват.

"Максималният срок е до шест месеца. Четири е по-добре. При мен се случи на всеки два", изтъкна той.

В своя "Телеграм" политикът е споделил, че е използвал руските ваксини "Спутник V" и "КовиВак".

Владимир Жириновски е на 75 години. През 1989 г. основава Либерално-демократическата партия на Съветския съюз (ЛДПСС), предшественичката на ЛДПР. Оттогава той се кандидатира за президент на Русия шест пъти - през 1991, 1996, 2000, 2008, 2012 и 2018 г. Най-голям успех постигна на изборите през 2008 г., където завърши трети с 9,35 на сто от гласовете. На последните избори за Държавна дума неговата партия спечели 7,55 процента и получи 21 места.