"След като Гешев оповести, че баща му Стоимен Гешев не е притежавал дялове във фирмата "Жоси", предлагаме Ви да видите тези два документа:

1. Окончателно решение на Върховния касационен съд, с което се отхвърля жалбите срещу решенията на общото събрание на фирма "Жоси" проведено на 14.08.2014 г.

2. Решението на общото събрание на фирма "Жоси" проведено на 14.08.2014 г., подадено в Търговския регистър, с което се приема за съдружник лицето Стоимен Тодоров Гешев."

Така днес сайтът Bird продължава историята с това - дали Стоимен Гешев е влязъл като съдружник с 2% в млекопреработвателната фирма "Жоси".

Пред сайта на Атанас Чобанов и други медии Георги Георгиев - съсобственик на "Жоси" твърди, че Гешев-старши е вписан като съдружник заради услуга от бъдещия (по онова време) главен прокурор.

Вчера старият спор припламна отново, след като Иван Демерджиев, бивш служебен министър на правсъдието, повтори историята "Жоси" и намекна, че тя ще е в основата на поредното искане на МП за отстраняване на Гешев.

Прокуратурата отвърна с "право на отговор", което прати до Нова тв. В него пишеше:

"Твърдението, че член на семейството на главния прокурор е бил съсобственик в търговско дружество, с предмет на дейност млекопреработване, може да бъде определено само и единствено като лъжа. Никога, нито Иван Гешев, нито член на неговото семейство, са имали каквато и да е собственост във визираната в интервюто „една млекопреработвателна компания“, нито в друга. Същото е лесно проверим факт в Търговския регистър..."

Днес на фейсбук страницата си от Bird твърдят: 

"Шокиращо е, че главният прокурор лъже така безочливо при наличието на публично достъпни официални документи."

Те публикуват протокол от общото събрание и решение на ВКС, с което се отхвърля жалба срещу въпросното ОС от 2014 г.

Пълен размер