Владимир Зографски завърши на 38-о място в ски скока на голямата шанца на Олимпийските игри. Той се приземи на 125 метра и с получените 112,5 м. не успя да влезе сред първите 30, които продължиха надпреварата за отличията във втория кръг.

Българинът остана на три позиции зад най-доброто си класиране на голяма шанца на Зимни игри - в "Пьончан 2018", когато беше 35-и.

Отново проличаха проблемите на Зографски от квалификациите, а също от малката шанца - липсата на скорост при засилване.

"Като резултат не съм доволен, но реално погледнато скокът ми беше хубав, свърших си работата, бих казал. За съжаление огромното изоставане в скоростта остана, просто при това положение няма шансове. Не успяхме да го решим този проблем. Хората дори ме подиграват, че изоставането ми е катастрофално и все едно стартирам от 4 позиции по-надолу. Не знам. Опитахме, но нищо не се получи", обясни Зографски пред пратеника на БТА.

Той добави, че е значително по-доволен от представянето си на малката шанца, на която се класира 22-и в неделя.

"Като цяло имах сериозни шансове на малката шанца, но не успях да направя два добри скока там. Въпреки това 22-и резултат е солидно представяне. На голямата шанца се видя, че с това изоставане (в скоростта, бел. ред.) просто нямаме никакви шансове", каза още той.

Зографски обясни, че до края на сезона му предстоят стартове от Световната купа и участие на Световно първенство по ски полети.

28-годишният българин завърши участието си на трети Олимпийски игри, но не мисли да приключва.

"Аз съм все още млад за ски скока. При нас се скача до 40 години, така че аз имам време за още три Олимпиади, каза той с усмивка. - Разбира се, гледам първо да се фокусирам върху следващия сезон и не мисля за толкова напред."