Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че руско нахлуване в Украйна може да започне по всяко време и САЩ ще продължат да споделят разузнавателни данни със света, за да лишат Москва от възможността да организира операция за създаване на фалшив предлог за нападение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Съливан заяви това в ефира на Си Ен Ен, но не пожела да коментира въпроса дали според американското разузнаване Русия смята да нападне в сряда, каквито медийни съобщения се появиха.

"Не можем със съвършена точност да предвидим деня, но от известно време говорим за това, че се намираме във времеви прозорец и Русия може да предприеме нахлуване - мащабни военни действия, в Украйна по всяко време. Това включва и предстоящата седмица преди края на олимпиадата", заяви Съливан.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че министерството на отбраната на САЩ не може да потвърди съобщенията, че Русия възнамерява да нахлуе в Украйна в сряда.

"Не съм в състояние да потвърдя тези съобщения", каза Кърби в интервю за телевизия "Фокс нюз" и добави, че според САЩ "мащабни военни действия могат да започнат по всяко време".