ГЕРБ може да подкрепи бюджета за 2022 г., ако между първо и второ четене управляващите заложат повече пари за българската армия. Това каза лидерът на партията Бойко Борисов. Той уточни, че депутатите на ГЕРБ ще предложат ревизия на средствата в сектор "Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана.

Борисов изтъкна, че само по този начин всички решения, взети на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), ще бъдат подсигурени с реални средства.

"Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците и ще ги подкрепим в парламента. Така ще повишим своята бойна готовност. В противен случай ще излезе, че КСНС е бил, за да се отбие номера", каза Борисов.

И отново изтъкна, че "в нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион".

Борисов за пореден път призова за мирно решение на проблемите между Русия и Украйна.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за незаконното подслушване на политици.

"Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. В резултат, на което ние загубихме процент на изборите. Вчера парламентарната комисия констатира, че няма неправомерно използване на СРС, за което им благодарим", каза Борисов.