Военнослужещите от украинските погранични сили са напуснали към 12 ч българско време всички техни позиции по руско-украинската граница, твърди пресцентърът на руската Федерална служба за сигурност. По-рано военното министерство в Москва съобщи, че руската армия не среща съпротива при проникането на украинска територия.

Федералната служба за сигурност в Краснодарския край съобщи, че два руски търговски кораба "SGV-FLOT" и "Серафим Саровски" са били подложени на ракетен обстрел в Азовско море от украинската армия. На борда на първия кораб е възникнал пожар и един моряк е бил тежко ранен и евакуиран.

Корабът "Серафим Саровски".

"Сроковете на военната операция зависят от резултатите, целесъобразността и, разбира се, от върховния главнокомандващ", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той отказа да отговори на въпрос докъде би стигнала руската армия и насочи всички военни въпроси към министерството на отбраната.

Що се отнася до целите, той цитира своя началник - руския вожд Владимир Путин, който вече обяви, че целта му е демилитаризация и денацификация на Русия. Попитан какво означава денацификация и дали това включва смяна на правителството, Песков каза, че става дума за прочистване на страната от хора, които са настроени пронацистки. 

Украински танк в центъра на Одеса.