Хиляди загинаха в Украйна за последните 40 часа - не само войници, но и цивилни. Пострадаха и цивилни сгради, жилищни постройки, детски градини от това, което Русия нарича "военна операция", а целият останал свят - недопустима война.

Много видеа и кадри хвърчат из социалните мрежи, много от тях разкриващи по-скоро страха на украинците, решителността им и страшната заплаха срещу тях, но някои показващи и последствията от агресията на Владимир Путин.

Подбрахме част от кадрите. Някои от тях не са за деца или хора със слаби сърца, а нито един от тях не трябва да се случва в европейска държава.

Щетите върху жилищна сграда, ударена от ракета. Русия твърди, че атакува само военни цели.

Последствия от руска артилерийска атака върху цивилни сгради:

Противовъздушната отбрана на Украйна в Мариупол - в действие.

Руските войници се готвят да влязат в Харков:

Деактивиран руски ракетомет в Харков.

Мост на север от Киев, взривен от украинци - за да забавят руските танкове:

 

Детска градина в Ахтирка, преди и след руските удари. Ако достоверността на този кадър бъде потвърдена, това е военно престъпление.

Руски конвой от бронирани машини, ударен с противотанков комплекс - FGM-148 Javelin.

Руски БТР сгазва автомобил. Добрата новина - пътниците оцеляват. Преди катастрофата друг руски камион бива хванат в засада от украинци от другата страна на улицата.

"За 4-те жени и ламборджинито на Кадиров", "За второто семейство на Лавров", "За яхтата на любовницата на Сечин"... и пр. Украинци и руснаци не си спестиха и шегите и подигравките в социалните мрежи, в случая подигравайки се с олигарсите на Путин.