Във финал с 22 дузпи и драматични събития в редовните 90 минтути и продълженията, "Ливърпул" спечели за девети път Купата на Лигата на Англия.

Резултатът на финала срещу "Челси" на "Уембли" е 11:10 след 0:0 в игровото време. Гол на "Ливърпул" след почивката бе отменен с ВАР заради засада, а три на "Челси" не бяха зачетени пак за същото.

Съперниците създадоха куп положения, "сините" удариха греда, вратарите имаха страхотни намеси. Това бе едно от най-зрелищните нулеви равенства в последните години.

Накрая вратарите трябваше да бият дузпи - вторият страж на "Ливърпул" Куивън Келъхър отбеляза, а Кепа Арисабалага, влязъл в игра малко преди 11-метровите удари на мястото на отличния Едуар Менди, прати топката в трибуните, така "червените" ликуваха.

Този път вратарският експеримент в "Челси" не успя. Клубът бе разтърсен преди финала от решението на Роман Абрамович да остави управлението му на тръст, ръководещ благотворителна фондация, макар че това се смята за формален ход.

Финалът на "Уембли" мина под знака на покрепа за Украйна. Двата тима изнесоха венци, по трибуните имаше десетки украински флагове, на таблото на стадиона също грейна знамето на нападнатата от Русия страна.

Часове преди срещата "Челси" разпространи декларация, в която осъжда войната и призовава за мир. То получи много критики обаче, тъй като никъде в нея не се споменава Русия, а личи, че думите са използвани много внимателно.