Сателитни снимки показват руски конвой, дълъг около 64 километра, който се движи към Киев. Изображенията са на компанията "Максар". Сателитите й са установили допълнителни наземни сили и хеликоптери, разположени на по-малко от 32 километра на север от границата на Беларус с Украйна.

Конвоят от техника преди Киев "се простира от района около летище Антонов (на около 25 км от центъра на Киев) на юг до около Прибирск" на север, казват от компанията.

Летище Антонов от началото на инвазията на Русия в Украйна е сцена на насилствени сблъсъци. Войските на Путин се опитват да превземат тази стратегическа инфраструктура, която би спомогнала за боевете в Киев.

Украйна удържа поредното руско настъпление срещу големите градове - Киев, Мариупол, Харков, и други областни центрове.

Сирените за въздушна атака продължават до сутринта в украинската столица.

Десетки цивилни са затрупани под останки на обстрелвани с ракети сгради в Харков, обяви кметът на града. Спасителни отряди работят за освобождаването им.

Мариупол остава под украински контрол, въпреки много цивилни жертви заради постоянния ракетен обстрел, проблеми с електричеството и мобилните мрежи.

По същото време руските войници са се опитали да обградят и завземат Херсон. Армията е успяла да установи контролни точки на изходите на града, но не са успели да го вземат под контрол.

Започнали са въздушни атаки и срещу Винница - централен областен град.

Над 70 украински войници са убити от артилерийски обстрел във военна база в Охтирка.

Кадри показват сериозни разрушения и в Хостомел, на северозапад от Киев.