За любопитно решение на общината в Кърджали, съобщава БНР. 

Управителят на ОП "Паркинги, гаражи и зони за паркиране" Шенай Мехмедали заявява, че стартиращата от днес за пръв път в историята на града "Синя зона" ще пропуска скъпоструващите автомобили. Решението било взето, за да се избегне повреда на скъпоструващия автомобил при поставяне на скоба.

"Когато се установи нарушение от тяхна страна, ще бъде повикан екип на КАТ, който да наложи санкция на автомобила за неправилното паркиране. Като общинско предприятие не можем да се ангажираме с този риск - да причиним каквато и да е повреда на скъпоструващ автомобил. Така процедират всички общини", твърди Мехмедали.

Самата "Синя зона" от днес в Кърджали струва - паркиране за един час 1 лв, а глобата за нарушителите е от 20 до 50 лв.

Не се посочва критерият за "луксозност" - например между любимото за българите БМВ Х5, производство 2000 г., на стойност около 4000 лв. и чисто нова "Дачия Дъстър" - дизел, 4х4 с тунинг и всички възможни екстри, кое ще бъде избрано?

Но, като се има предвид коя политическа сила "притежава" Кърджалийско от десетилетия - представителите й могат да са спокойни, защото едва ли ще пристигат с дачии.