Изпълкомът на Българския футболен съюз отмени насрочения по официален ред конгрес на централата на 18 март. Причината - според Борислав Михайлов, били съдебните спорове за извънредното заседание от миналата есен, покрай които избраното ръководство тогава не можело да бъде вписано.

Димитър Бербатов и екипът му оспорват както самия избор, като според тях е трябвало да има балотаж, така и фактът, че клубове бяха спрени от присъствие. След това Бербо и компания внесоха подписка за нов форум, а БФС вече бе насрочил редовен за 18 март - със сходен дневен ред.

От там тръгна и объркването наскоро - дали ще има заседание, как ще протече то и т.н. А наскоро Бербатов предрече, че конгресът може да бъде отменен или да се вземе решение да не бъде изборен.

Борислав Михайлов заяви, че нямало да допусне война във футбола. Той каза, че са приети нова стратегия и бюджет от 19 милиона лева. 

"Не съм опитвал да вкарвам напрежение във футбола. То се вкарва от група хора, които искат да вземат властта в БФС. Ще се опитам да избегна рязкото влизане на съдебни хватки и дела във футбола. Работим по закон, рече Боби. - Става дума за подписка конгрес върху конгреса, а това няма аналог по света. Никой не бяга от конгрес. Имаме бюджет за тази година, имаме програма за четири години. Който вкарва футбола и БФС в този "параграф 22", не е Боби Михайлов."

Според него няма причина сбирката да е изборна - след като вече е имало такава наскоро.

"Съдът винаги може да излезе с решение, не знаем какво ще бъде то, продължи бившият вратар. - Война във футбола и БФС няма да допусна. Не съм виновен за тези дела. Трудно се работи. Имаме бюджет, доста добър, въпреки пандемията и кризата. Стратегията е готова, заедно с УЕФА. Няма да я дам, за да не ми я откраднат другите. Няма повод конгресът да е изборен, преди четири месеца конгресът беше изборен.

Мандатът не се прекратява, защото на някой не му харесва. Трябва да има причина. Бюджетът е 19 милиона лева. Спонсорите са от миналата година, всички са с нови договори. Основните пари идват от УЕФА и ФИФА. В графата "общинска субсидия" пише нула. Работим ежедневно, въпреки натиска от всички страни", завърши Михайлов.