Трети март, самальот на Аерофлот ще извърши хуманитарен полет*, за да събере къде що има руски гражданин и да си го откара в родината. В него има място за 189 човека, които ще се евакуират от България, за да си идат на сигурно там, откъдето половината световни брандове вече се оттеглиха и където рублата струва 0.017 лв. (всъщност, докато четете това - не е известно колко ще е, б.р.).

Демек, хуманитарният полет ще ги откара в една страхотна страна, в която съвсем скоро няма да могат да бъдат ползвани ключови услуги и продукти, която ще внася кафе от Виетнам (то е страхотно, има леки нотки на кашон) и която води лека военна операция (да не се бърка с война), опитвайки се да освободи от нещо съседна държава посредством танкове и ракети, прокуждайки половин милион души от домовете им - с най-топли намерения, разбира се. В общи линии, страна, в която човек няма търпение да попадне.

Аз ако съм на мястото на 189-те руски граждани, нямаше да съм във възторг от тая перспектива, но това не е важно, на тях може и да си им харесва. И все пак, ако случайно не им харесва и дойдат само трима руски граждани, не може ли останалите 186 да ги заместим с български? Някои от тях са по-руски от самите руски граждани, никой няма да усети, а най-вероятно дори и по-добре ще се представят.

Не заслужават ли и те да бъдат хуманитарно отведени там, където сърцето (и портмонето) им принадлежи? Говорим за хора, които милеят за руската държава, за нейните правдиви действия и, дето се вика, са готови да си треснат айфона в земята, когато простото българско племе продължава да не схваща защо Русия е велика, а ние - пълни нещастници.

Няма смисъл това мъчение да продължава - нека на този 3 март най-накрая взаимно се освободим завинаги едни от други и да се приключва.

P.S. Самальотът излита в 13.05 от летище София и в 17.05 ще сте си у дома, таман навреме за централната емисия.

---

Бел. ред. Коментара на Красимира Хаджииванова - журналист, инфлуенсър и съосновател на "Майко мила", препубикуваме с нейно позволение. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

** Коментарът е писан снощи.