Дисциплинарната комисия на БФС потвърди за нови две загубени дела от ЦСКА-София в Арбитражния спортен съд (КАС).

След като преди 12 дни излязоха решения по делата на Серджиньо Рибейро и Франциско Морено Руано, ФИФА реално потвърждава забраната за картотекиране на нови състезатели от клуба.

Ето какво гласи становището на Дисциплинарната комисия на БФС:

Предвид неизпълнени финансови задължения към Бернардо Давид Мендес де Кампос Тенгариня от ПФК ЦСКА-София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК ЦСКА-София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Нилсон Антонио Да Вейга Барос от  ПФК ЦСКА-София,  съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ – ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК ЦСКА-София влизащо в сила от датата на сезиране.  Забраната е в сила до следващо  решение на ФИФА.

В неделя ЦСКА-София играе с "Левски" в Първа лига.