Компанията за онлайн плащания "Пей Пал" (PayPal) съобщи рано днес, че спира услугите си в Русия, като посочи за причина за решението си руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Пей Пал" се присъедини към много други финансови и технологични компании, които преустановиха операциите си в Русия.

"С оглед на сегашните обстоятелства ние спираме услугите на "Пей Пал" в Русия", заяви председателят и главен изпълнителен директор на компанията Дан Шулман в своя позиция. Той добави, че "Пей Пал" "се присъединява към международната общност в осъждането на военната агресия на Русия в Украйна".

Говорител на компанията каза, че техническата поддръжка на тегленето на пари ще продължи за определен период от време, за да се гарантира, че при процеса на преустановяване услугите на компанията са спазени всички закони. 

"Пей Пал" престана да приема нови потребители в Русия още в сряда. 

Украинското правителство призоваваше компанията да прекрати дейността си там и да му помогне в набирането на финансови средства.

Вчера "Пей Пал" заяви, че от началото на инвазията, компанията е помогнала за събирането на повече от 150 милиона долара за благотворителност в подкрепа за Украйна.