Ако някой не знае, Annihilator е траш банда от "втория етаж" на този жанр - точно под върха, на който невъзмутимо дремят сфинксовете "Металика", "Мегадет","Слеър" и "Антракс".

Всъщност зад името на тази банда, оцеляваща героично от далечната 1984 г., се крие една личност - Джеф Уотърс. Той е китарист, продуцент, но най-вече композитор на страхотно разпознаваемите и "музикантски" 18 албума. Както и, разбира се... егоцентрик.

Осемнадесетият Metal II излезе само преди дни- той е наследник и преработено издание на Metal от 2007 г. А ето смазващата версия на Chasing the High:

Забележително е, че лудият Джеф този път е поверил микрофона на певеца Стю Блок, който... ама само как звучи като Фил Анселмо, а?!

Има песен (по-горе), записана с покойния Алекси Лайхо, друга с Уили Адлер от Lamb of God, има с Анжела Госов от Arch Enemy и още куп звезди, основно от канадската, но и от скандинавската сцена. Интересни са, непременно прочетете повече, ако някои от тях не са ви известни.

Има и кавър в памет на Еди ван Хален:

Повечето колаборации са с китаристи и затова в този албум вият страшни сола, а да изсвириш Ван Хален изобщо не е предизвикателство за звездите вътре...

А това, че Дейв Ломбардо блъска барабаните в тази продукция може да се сравни само с качествен акумулатор с 3 пъти по-силен "стартов ток" от този на обикновените батерии.

Целия албум може да чуете на този линк.