При тежък снеговалеж, с малко футбол и два червени картона "Левски" и ЦСКА-София направиха 0:0 в дерби от Първа лига пред около 25 хиляди зрители на ст. "Васил Левски". Срещата бе прекъсната в 11-ата минута заради заснежен терен и подновена след близо 15 мин.

Близо 40 минути "Левски" игра с човек по-малко след почивката - привлеченият наскоро бразилски защитник Цунами получи втори жълт и червен картон. Това стана в 54-ата минута, а малко преди това Георги Йомов пропусна чиста ситуация срещу Николай Михайлов - една от малкото в дербито.

След това нидерландецът Яник Вилдсхут не успя да преодолее Михайлов очи в очи, а Йомов имаше още една прекрасна възможност, при която не уцели топката.

А "Левски" се държеше добре с човек по-малко, направи добри контри, при които липсваше последния пас или удар. В 90-ата минута директен червен картон след разглеждане на ВАР получи Брадли Мазику от "червените", така противниците завършиха с по десетима.

В началото на мача "Левски" започна по-активни и агресивно, а след прекъсването на играта заради снега ЦСКА-София пренесе действията в половината на своя съперник. Последователно Иван Турицов и Жорди Кайседо бяха изведени на чисти позици пред Михайлов, но не се ориентираха добре.

Най-добрата ситуация за левскарите се откри в 69-ата, когато бранителят Сундберг отправи изстрел с глава, отразен от Густаво Бусато. Удари опита Филип Кръстев. 

Този двубой изобщо не трябваше да започва. Или трябваше да бъде спрян в 11-ата минута. Снежната буря и покрития в бяло терен предизвикаха прекъсване за повече от десет минути преди почивката. Стадион "Васил Левски" не разполага с модерен дренаж и добро отопление, а двубоят бе мъка не само за футболистите, а също за зрителите, телевизионното излъчване и т.н.

"Левски" също не бе подготвен като домакин - не бе подсигурил екипи за почистване на тревата, нито пък бе боядисал линиите в цвят, различен от белия, както се изисква в такива случаи.

След края Станимир Стоилов и Стойчо Младенов заявиха, че и двата отбора не са искали срещата да продължи. Отговорността в случая е на делегата на БФС и главния съдия. Те не бяха доволни от това, че предвид условията мачът премина най-вече с изритани топки, физически единоборства и надлъгване.