Третата среща между делегациите на Украйна и Русия започна в 16 часа.

Това написа в Туитър съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Но от думите му едва ли може да се надяваме на сериозен дипломатически успех.

"След няколко минути ще започнем разговор с представители на страна, която наистина вярва, че масовото упражняване на насилие срещу цивилни е аргумент. Докажете, че това не е така. Не обръщайте внимание на разни токсични имена като Янукович, Бойко, Мураев, които са глупави руснаци".

По-рано той оповести планирания час за старта на преговорите.

Той посочи, че съставът на украинската делегацията остава непроменен.

Първият кръг от преговори се състоя на 28 февруари, близо до украинско-белоруската граница.

"Украинската и руската делегации проведоха днес първия кръг от преговори, чиято основна цел беше прекратяване на огъня и военни действия на територията на Украйна. Страните определиха редица приоритетни теми, по които бяха очертани определени решения. За да бъдат взети тези решения, за да получат някакви възможности за реализация в логистични решения, страните заминават за консултации в столиците си. И страните обсъдиха възможността за провеждане на втори кръг от преговори в близко бъдеще, на който тези теми ще получат конкретна практика за развитие", каза Подоляк след срещата.

След втория кръг от преговори, който се проведе на 3 март, делегациите се договориха на хуманитарни коридори. Русия обаче засега не спазва договорките и бомбардира цивилни.

Очаквайте подробности.