И третият кръг на преговорите за примирие между делегациите на Русия и Украйна на украино-беларуската граница завърши безрезултатно в понеделник вечер, предадоха рускоезичната телевизия "Настоящее время" и украинският информационен сайт НВ.

Страните се обвиниха взаимно за провала на опитите да бъдат евакуирани цивилните от зоните на бойните действия.

Руският обстрел на обсадените украински градове продължи.

"Третият кръг на преговорите завърши. Има неголеми положителни придвижвания по подобряването на логистиката на хуманитарните коридори... По базовия политически блок за урегулиране заедно с прекратяването на огъня и гаранциите за сигурност интензивните  консултации продължиха", написа в туитър Михайло Подоляк, съветник на шефа на кабинета на украинския президент.

Преговорите между руската и украинската страна за уреждане на ситуацията в Украйна ще продължат, въпреки че очакванията от тях не се оправдаха, предаде ТАСС, цитирайки ръководителя на руската делегация Владимир Медински.

"Очакванията ни от преговорите не се сбъднаха, но се надяваме, че следващия път ще успеем да направим по-съществени стъпки напред. Преговорите ще продължат", каза той.

Руската федерация е поставила въпроса за хуманитарните коридори направо пред украинската делегация, каза той. Надявал се, че ще заработят от вторник.

Руската страна искала да подпише поне протокол по време на преговорите с Украйна, но това не станало, обяви още Медински.