Една от бременните жени, оцелели след бомбардировката на родилното отделение в Мариупол, е родила здраво момиченце снощи. Това съобщи в Twitter украинската журналистка Олга Токариук, която е в контакт с роднина на Марианна, видяна на няколко от кадрите след удара върху украинската болница от страна на руските войски.

"Вчера в 22 ч Марианна е родила малко момиченце! Те са добре, но е много студено в Мариупол и бомбардировките не спират", пише Токариук.

Междувременно руските тролове започнаха да разпространяват тезата, че Марианна е всъщност наета да играе роля във фалшиво видео, което инсценира атака срещу болницата. Първоначалната версия на Кремъл беше, че там родилки или лекари няма, а сградата се ползва от "Азов". После Захарова смени версията - всъщност не е била атакувана никаква болница.

Доводът за това, че младата майка е наета за видеото, е фактът, че тя е модел в Instagram. На нейния профил се виждат снимки от преди няколко месеца, на които не личи бремеността й.

Марианна преди дни пред взривената болница и преди месеци в Instagram.

С един клик обаче човек лесно открива страницата на нейната половинка Юрий Вишемирски, с когото тя се е снимала в напреднал етап от бремеността на 24 януари, месец преди инвазията.