Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова произнесе декларация, в която призова БСП да не подкрепя назначаването на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. В декларацията бяха включени комплименти към БСП като това, че тя е стара, системна и уважавана партия и не трябва да се поддава на политически рекет.

"През тази седмица се водят преговори за реализиране на третия мандат. Независимо, че имаме фундаментални различия ние винаги сме уважавали БСП като системен фактор. Ако бъде реализиран третият мандат, БСП ще носи отговорност за бъдещи действия", каза Атанасова.

Първо тя поиска справка кои точно са онези 22 закона, които е задължително да бъдат приети, за да бъде реализиран планът за възстановяване и развитие.

"Ще падне маската, че без това правителство България е загубена", убедена е Атанасова.

Според нея правителството на Кирил Петков е изготвило лош план, който е неизпълним, защото "Продължаваме промяната" не искат тези пари да влязат в българската икономика.

"Ще приемаме закони на килограм, които още не са написани", каза Атанасова.

Според нея Бойко Рашков ще бъде "персонална бухалка, велик инквизитор" на Кирил Петков и Асен Василев.

"Ако се поддадете на този политически рекет вие ще обявите директна война. Единствената цел на назанчаването на Бойко Рашков е да бъде продължен систематичният опит за ликвидиране на политическата система и опозицията. Брутален рекет и изнудване.

Ние не разбираме на каква цена бихте се поддали. Какво ви обещават? Няма да има привтелство, кратка ще бъде радостта ви. Тяхнате цел е да овладеят силовите структури, да има терор върху избирателите, да спечелят служебна победа след изборите. Вие също им пречите, те не искат да споделят властта ", обърна се Атанасова към БСП.

И допълни, че се надява ръководството на БСП, "тази стара, уважавана системна партия ще бъде толкова късогледо от злоба и жажда за реванш".

"ГЕРБ ще издържи, ще се противопоставим на терора. Не знаем обаче дали вие ще издържите тази гавра от една шепа авантюристи", каза Атанасова.

В нарушение на правилника шефът на парламентарната група на БСП Георги Свиленски отговори на Атанасова, че ГЕРБ са се самозабравили.

"БСП много добре знае какво предлага, Вие много добре знаете какво означава Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ".

Това каза Свиленски, след което зам.-шефът на парламента Мирослав Иванов му отне думата.