Фейсбук се оказа виновен за паниката с олиото, според премиера Кирил Петков, който днес след среща с работодателски организации призова хората да не се поддават на паника. Наред със социалната мрежа министър-председателят обвини и ГЕРБ, без да назовава партията поименно - за разлика от паниката с цените на горивата, когато ги посочи директно.

 
"Следим много внимателно всички продукти. Не се поддавайте на паника, не се поддавайте на фейсбук, няма да свършат тези продукти. Знаем, че цените се качват, но това трябва да е според инфлацията - под 10 на сто, а не с пъти. Не давайте възможност на спекуланти да ловят риба в мътна вода. Имаме правителство, което работи. Фейсбукът и паниките не трябва да бъдат част от ежедневието, за да можем да нямаме инциденти като този, който се случи с олиото", каза премиерът.
Той не се сдържа и да коментира събранието на ГЕРБ вчера и индиректно обвини Бойко Борисов и партията му за допринасяне на несигурността в обществото. 
"Големите проблеми, които не са се решавали за последното десетилетие, трябва да ги решим за 90 дни. 10 години политическите лидери нищо не са направили, ние гасим пожар след пожар, навсякъде е продъдена системата, а в същия момент чуваме изказвания от политически лидер, че за един ден ще реши всичко. Ами къде бяхте 10 години? Сега за 90 дни трябва да оправим всичките ви бакии. Да, запретнали сме ръкави и ще ги оправим, но е безумно нагло да се чуват такива изказвания. Точно заради такива изказвания имаме такива спекулативни кризи", заяви Кирил Петков.
 
Кирил Петков потвърди, че президентът Володимир Зеленски в телефонен разговор го е помолил за военна помощ, но не каза какво му е отговорил:
 
"Истината е, че той помоли за всякаква помощ. Помоли за продължителен подход за разговорите на ниво ЕС за тяхната пътека за интеграция в ЕС. Благодари на българското правителство за помощта до момента и за отворената широко възможност за подкрепа на майките, които идват от Украйна."
 
По отношение на компенсациите за бизнеса за цените на енергоносителите, стана ясно, че те ще продължат и през април. А след това ще се мисли за нови, с по-високи стойности, каза вицепремиерката Корнелия Нинова. Освен това правителството ще се опита да осигури за бизнеса и търговците дългосрочни договори - за поне година, за да има предвидимост в цените.