От днес започва цялостен ремонт на тунел за жк "Люлин" в София. Строителните дейности ще продължат до февруари 2023 година.

Заради ремонта се променя движението на трамвай номер 8 и автобус 56, които ще се движат до обръщалото в "Западен парк". През тунела ще преминава временен автобус по линията на трамвайното трасе.

През по-голямата част от времето движението на автомобили ще се осъществява двупосочно в едно от двете платна на тунела. В един от етапите на ремонта трафикът ще бъде ограничен напълно, след което - отново възстановен частично.

Основен ремонт на тунела за ж.к. "Люлин" не е извършван през последните 30 години, заяви пред БНт зам.-кметът на София Ангел Джоргов. Ще се подновят всички системи на тунела.

"Ремонтът е належащ, няма как да бъде отложен. Затова призоваваме хората към търпение. Очакваме затруднения в трафика и призоваваме шофьорите да търсят алтернативни маршрути. Основният алтернативен маршрут е по бул. "Сливница".", допълни той.

В събота започва и ремонтът на паважните настилки по централните ул. "Московска" и бул. "Цар Освободител". Заради ремонта през август бул. "Цар Освободител" ще бъде затворен в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "15-ти ноември", на която се намира сградата на БАН.

През есента ще се работи по каретата с малки улици около катедралния храм "Александър Невски".