Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди сегашните управляващи. че Бойко Рашков ще се обърне срещу тях. Рашков начело на КПКОНПИ е едно от най-важните условия за "Продължаваме промяната" в разговорите за съставяне на правителство с третия мандат.

Според Борисов "Продължаваме Промяната" цели да има предсрочни избори, но преди това ще работят за избирането на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

"Бойко Рашков иска да застане начело на КПКОНПИ, за да може да пази откраднатите пари. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби. Управляващите обаче не знаят колко подъл човек е той и накрая ще ги излови и тях, или ще ги държи в подчинение."

Това заяви Борисов пред журналисти в Каспичан.

Той коментира и преговорите за нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание.

"Преди 10 дни казаха, че "Има такъв народ" е мафия. А сега преговарят с мафията. Подплашиха ги с резултат 3,8% при нови избори, за да могат да ги хвърлят на преговорите, да се раздадат", заяви Борисов.

И допълни, че за ГЕРБ ново правителство в този парламент е идеалният вариант, но за държавата – това е банкрут.

Според Борисов днес е достигнат абсолютен рекорд на цената на тока за бизнеса - 1200 лв. за мегаватчас.

"А при лошия модел "Борисов" беше 80 лв. Това е колапс за икономиката. Но така ще бъде, докато не им свърши далаверата, защото в момента на границата тече чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно, слънчоглед. Няма никакъв контрол”, каза още Борисов.

И допълни, че високата тарифа за електроенергията се дължи на това, че управляващите крадат.

"Иначе въглищата, миньорите, централите са български и нищо не налага вдигане на цената", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той отрече партията му да има вина за неприемането на важни закони в парламента.

"Казват, че заради нас не са приели 22 закона, а те не са ги написали. Ние подкрепихме всички тежки решения", заяви Борисов.